7 grunde til at anvende influencer marketing

Hvad er en influent?

Helt kort fortalt, er en influent i klassisk teori for købsadfærd, en person hvis mening, har indflydelse på hvorvidt et givent produkt skal købes eller ej. I 2018 er begrebet “influent” blevet synonymt med en person, som får sin indflydelse via de sociale medier, hvor influenten har mulighed for at påvirke en større kreds af følgere.

Hvad er influencer marketing?

Influencer marketing er en af de mest moderne former for marketing i år 2018. Alene på instagram influenter blev der brugt for mere end 400 millioner i år 2017, og dette forventes at stige i takt med at mediernes indflydelse også øges.

Influencer marketing, kan måske bedst sammenlignes med en moderne form for product placement, hvor virksomheder benytter indflydelsesrige personer til at promovere deres brand og produkter på de sociale medier.

Hvordan kan influencer marketing hjælpe dit brand?

Den primære grund til at virksomheder i stigende grad vælger at bruge influencer marketing, er forbrugernes tillid til influenterne. Som udgangspunkt har forbrugerne langt mere tillid til rollemodeller og idoler de følger på de sociale medier, end til tilfældige reklamer produceret af virksomhederne selv. Præcis derfor er influencer marketing så effektiv, da følgerne stoler på influenternes dømmekraft når de anbefaler et produkt.

7 gode grunde til at anvende influencer marketing

 

Nå din målgruppe

Ved hjælp af influenter, kan du som brand ramme præcis den målgruppe dine produkter henvender sig imod. Influenternes følgere, er ofte meget homogene og deler typisk de samme præferencer. Derudover befinder de sig typisk også i samme stadie i livet rent aldersmæssigt.

influencer marketing er godt for din SEO

Omtale og links fra influenter, hjælper din hjemmeside med at få en bedre placering på søgemaskiner som eksempelvis google. Influenter i form af eksempelvis bloggere har stor værdi for din hjemmesides linkbuilding.

Forbrugere har mere tillid til influenter end virksomheder

Forbrugernes parader er altid højere oppe, når virksomheder reklamerer for sig selv og deres produkter. Influentens tætte bånd til følgerne gør, at paraderne sænkes i langt højere grad end når virksomheden selv forsøger at få budskabet igennem.

Globale eller lokale influenter

Som virksomhed har du mulighed for at anvende influenter, som har indflydelse i præcis det geografiske område hvor dit produkt skal markedsføres.

Specialister i sociale medier

En successful influent, er per definition specialist i anvendelse af sociale medier. Influenterne ved præcis hvilke virkemidler de skal anvende for at fange deres følgeres opmærksomhed. Derudover har influenterne ofte helt styr på de nyeste trends.

Opfindsomhed og kreativitet

Influenter er kreative og dygtige til at tænke ud af boksen, når de skal fremvise og promovere produkter for deres følgere.

Nye vinkler på dit produkt

Influenter har evnen til at se på dit produkt med nye øjne, hvilket ofte resulterer i helt nye vinkler og måder at anvende produktet på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *