Hvordan Kids-world anvender influencers

Influencers bliver stille og roligt en større del af mange virksomheders marketingmix. Hos Kids-world har man anvendt influencers i årrække nu, og her får du et indblik i hvordan

For Kids-world er influencers en unik mulighed for, at komme ud til potentielle kunder via et talerør, som for mange stadig er helt nyt. Det er dog vigtigt, at der er det helt rigtige match mellem influenceren og brandet – i dette tilfælde Kids-world.

Der skal være en klar kobling mellem brand og influencer

Det nytter nemlig ikke noget, at der ikke er en klar kobling mellem Kids-world og influenceren samt dennes følgere.

Vi har nok alle set en malplaceret annonce på en profil vi følger, hvor man sidder tilbage med følelsen af, at den annonce slet ikke passer til mig.

Det kunne eksempelvis være en såkaldt morblogger, der lige pludselig er begyndt at poste opslag med tandrensningerne eller algebehandling af et tag, selvom at vedkommende bor i en lejelejlighed.

Der er så mange aspekter i ovenstående scenarie, som indirekte får beskueren til at filtrere budskabet fra.

Derfor er det altafgørende, at produktet eller servicen matcher influencerens profil og vedkommendes følgere. Promoverer influenceren et produkt, som influenceren selv har gjort brug af og oprigtigt er glad for, så vil dette med større sandsynlighed, blive opfattet positivt og troværdigt samt knapt så meget som en malplaceret annonce.

Så hvordan finder Kids-world deres influencers

Der er i de seneste år blevet startet en lang række influencer-platforme, som har til formål at koble virksomhederne sammen med influencers.

Mange virksomheder er hoppe med på vognen, da det til dels godt kan spare dem en masse tid. En ulempe ved de fleste influencer-platforme er dog, at prisen for at bruge platformen er forholdsvis høj – i hvert fald hvis det er en lille virksomhed, som ikke allerede generer en masse salg via influencers.

Hos Kids-world har man siden 2018 anvendt YoHype som den primære platform, da prisen og kvaliteten af influencers stemmer overens med de ønsker, som Kids-world har. YoHype bliver primært brugt i forbindelse med kampagner, hvor der er behov for en masse enkelte og kortvarige aftaler.

“YoHype er meget brugervenlig – det er nemt at oprette kampagner, vurdere influencers, tilrette priser og ikke mindst rapporteringen af influencerens performance.”

Patrick Lønne Hoffmann fra Kids-world.

Til de længerevarende aftaler, etableres disse som regel ved, at Kids-world bliver kontaktet af en influencer, som mener at et samarbejde er nødt til at blive lavet.

Kids-world har naturligvis nogle specifikke krav til antal følgere, opslagsfrekvens og vigtigste af alt, hvilken niche influenceren ser sig selv i.

Derefter laver Kids-world en grundig vurdering af influenceren, for at sikre at der er den ønskede (og nødvendige) kobling mellem Kids-world og influenceren.

Fri leg under ansvar

For Kids-world er det meget vigtigt, at influenceren ikke bliver presset til at lave indhold, vedkommende ikke vil lave. Derfor er der meget fokus på, at influenceren selv har et ansvar for, at kreere indhold, som vedkommende kan stå inde for, om som følgerne vil sætte pris på.

Dermed ser Kids-world influenceren som en form for medproducent, som kun ved få lejligheder får til opgave, at have et fokus på et specifikt område.

Selvom at der er fri leg under ansvar, er det stadig vigtigt, at følgerne ikke bliver bombarderet med betalte opslag, da det uden tvivl vil have en negativ effekt:

“Det er vigtigt for os, at der altid er en rød tråd mellem organiske og betalte opslag. Derfor har vi eksempelvis krav om, at der skal være et minimum af organiske opslag mellem hvert betalt opslag”

Patrick Lønne Hoffmann fra Kids-world.

Stort fokus på at overholde markedsføringsloven

Nok det vigtigste punkt når det kommer til influencer marketing er, at markedsføringen bliver overholdt til punkt og prikke. Det er uhyre vigtigt, at reglerne bliver overholdt, og det gælder på ALLE opslag.

Desværre er det et område, som mange nye influencers (som regel mikroinfluencers) glemmer eller ikke ved noget om.

Derfor lægger Kids-world i deres introduktion til samarbejdet meget vægt på, at influenceren skal overholde gældende lovgivning i landet. Her i Danmark skal følgende love overholdes:

  • Markedsføringsloven § 6. omhandler reklameidentifikation / skjult reklame, og har til formål at sikre, at det er synligt for modtagere når der er tale om et reklamebudskab.
  • E-handelsloven § 9. omhandler identifikation af kommerciel kommunikation, og betyder at det i en reklame tydeligt skal fremgå, på hvis vegne den kommercielle kommunikation udsendes.

Det kan godt være frygtindgydende at sidde og læse op på lovgivninger, men i denne sammenhæng, er det ret nemt at overholde loven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *